Sony Xperia V primeste ecran touch cu tehnologie sensor-on-lens

29

Sony a pregatit pentru Xperia V un ecran de 4.3 inch cu tehnologie sensor-on-lens, ce reduce reflexiile obiectelor din jur si imbunatateste calitatea imaginii prin folosirea unui senzor touch simplificat, cu mai putine straturi si aplicat mai aproape de suprafata ecranului.


Practic, tehnologia sensor-on-lens lipeste senzorul touch de scutul din sticla minerala ce protejeaza ecranul de zgarieturi si loviri accidentale. Cu un strat in minus intre suprafata senzorului touch si degetele utilizatorului, sensibilitatea este imbunatatita, cu efectul unor timpi de reactie mai mici la aplicarea comenzilor pe suprafata ecranului. Din punct de vedere vizual, imaginea prezentata apare mai aproape de suprafata ecranului, iar unghiurile de vizibilitate sunt ceva mai bune.


Potrivit Sony, noile ecrane cu tehnologie sensor-on-lens sunt cu aproximativ 5% mai luminoase decat cele clasice, fapt ce permite Imbunatatirea autonomiei bateriei reducand puterea consumata pentru iluminarea acestuia. Alte beneficii mai putin evidente sunt reducerea greutatii finale si grosimea telefonului, obtinute prin eliminarea unui strat de sticla din constructia ecranului.


Sony Xperia V si-a facut aparitia la IFA Berlin, de unde am obtinut principalele sale specificatii si cateva poze de prezentare.

 

Sursa : orange