Sony tinteste locul 3 pe piata globala de smartphone-uri

15

Sony are  ca obiectiv sa invinga rivalii din China si sa devina al treilea cel mai mare retailer de pe piata globala de smartphone-uri, informeaza Reuters. Kunimasa Suzuki, unul dintre oficialii Sony, a oferit indicii conform carora compania va incepe in curand sa produca modele de smarphone-uri mai ieftine, targetate catre tarile in curs de dezvoltare – Sony are de gand “sa isi adapteze productia de smartphone-uri in functie de piata”, a declarat Suzuki. Exista informatii neconfirmate despre lansarea unui smartphone Xperia cu procesor quad-core, dispozitiv care ar putea ajuta Sony sa castige mai multe procente din piata in Europa si Statele Unite.

Samsung si Apple totalizeaza mai mult de jumatate din toate livrarile de smartphone-uri, facand primele locuri foarte ravnite de catre principalii retaileri de pe piata de profil. Ultimele cifre, provenite de la comapania IDC, au plasat Sony pe locul 4, cu o cota de piata de 4.5 procente. Astfel, Sony a reusit sa depaseasca ZTE cu 0.2 procente si nu se afla prea departe de Huawei care detine 4.9% din piata.

Totusi, Sony are o misiune grea. Trebuie sa depaseasca si HTC care, odata cu lansarea smartphone-ului HTC One, spera sa isi recastige clientii pierduti in ultima vreme.

 

 

Sursa: BGR