Sony spera sa inceapa sa vanda PS4 in China pana in decembrie

14

Cum Microsoft a inceput de curand sa vanda consola Xbox One in China, nici Sony nu vrea sa lase PlayStation 4 mult in urma.

 

Deocamdata, Sony nu a reusit sa termine documentele legale care ii permit comercializarea, dar hartiile arata ca firma ar dori sa inceapa sa vanda PS4 in China in decembrie. Pentru inceput, este posibil ca Sony sa livreze pe aceasta piata 200.000 de unitati anual.

 

Unul dintre oficialii Sony a confirmat ca se spera inceperea vanzarii inainte de sfarsitul acestui an, insa mai sunt multe detalii de stabilit, printre care si data lansarii si pretul de comercializare a consolelor PlayStation 4. Oficialul companiei a mai spus ca cele 200.000 de unitati pe care le vor livra sunt o tentativa de a testa piata, nu planurile efective pe care Sony le are pe aceasta piata.

 

Daca Sony va primi acordul de a vinde PS4 in China, vanzarea va fi limitata la zona de liber schimb din Shanghai. Sony ar deveni in acest fel a doua companie (dupa Microsoft) careia i se permite sa comercializeze console de joc in aceasta tara, dupa ce in anul 2000 a fost impusa o restrictie in acest sens. Restrictia a fost motivata de guvern prin protectia tinerilor care erau expusi, prin intermediul jocurilor, la continut violent care i-ar putea afecta din punct de vedere psihologic.

 

Cu o populatie de aproximativ 1.25 miliarde de oameni, China reprezinta o piata imensa pentru Sony si Microsoft. Cei doi rivali se vor lupta cu siguranta acerb pentru a castiga o cota de piata cat mai mare. Chiar daca vanzarile de console PS4 detin suprematia la nivel mondial, Microsoft a reusit sa vanda 100.000 de console Xbox One in prima saptamana dupa ce a intrat pe piata din China.

 

Πηγή: Slashgear