Sony a prezentat la MWC 2018 noile vârfuri de gamă Xperia XZ2 și XZ2 Compact

- Adrian Ungureanu
523

Sony și-a prezentat la Mobile World Congress 2018 două noi telefoane pe care compania le plasează în gama flagship, modelele Xperia XZ2 și XZ2 Compact.

Xperia XZ2 este echipat de 5,7 inci, HDR Full HD+, în format 18:9 și vine cu suport HDR, cu ajutorul tehnologiei Sony BRAVIA TV, tehnologia X-reality pentru mobil îți va permite să convertești conținut până la nivelul High Dynamic Range (HDR).

Telefonul va veni cu noile procesoare de top de la Qualcomm, Snapdragon 845, 4GB memorie RAM, 64GB spațiu de stocare intern și are și slot pentru card microSD de până la 400GB.

Fiind vorba de un telefon Sony, nu avea cum să nu fie scoasă în evidență componenta foto.
Camera foto principală cu senzor de 19MP și tehnologie cu Motion Eye depășește limitele extreme și primește un upgrade revoluționar, devenind prima cameră foto pe un smartphone care înregistrează video 4K HDR, folosind formatul HLG (Hybrid Log Gamma). Camera pentru selfie-uri are un senzor de 5MP.

Înregistrarea în super slow motion este și ea îmbunătățită: acum poți înregistra momentele memorabile în Full HD, cu o viteză de 960 fps. Camera oferă suport pentru funcțiile inteligente de control, de tipul capturării anticipate, cu detector de mișcare și de zâmbete, fotografiere în rafală cu focalizare automată și focalizare predictivă.

Modelul va fi disponibil în următoarele culori: argintiu lichid, negru lichid, verde profund și roz cenușiu. Atestat IP65/IP68, modelul XZ2 este gândit să reziste la stropire și vărsare de lichide, așa că poți răspunde fără teamă la telefon, când ești în ploaie.

Telefonul va fi livrat cu Android 8.0 Oreo, dispune de senzor de amprentă pe partea din spate, va avea și o variantă dual-SIM și este alimentat de o baterie de 3.180mAh.

Xperia XZ2 Compact
Acesta este modelul mai mic al noi serii XZ2. Este echipat cu un ecran de Full HD+ (2160x1080pixeli), de 5 inci, în format 18:9 și suport HDR. La fel ca și modelul standard este echipat cu Snapdragon 845, 4GB memorie RAM, 64GB stocare internă și slot pentru card de până la 400GB.

De fapt, modelul XZ2 Compact, diferă doar prin dimensiunii și baterie. Bateria de pe Xperia XZ2 compania fiind de 2.870 mAh. Are aceleași camere de 19MP și 5MP, cu aceleași funcții. Ca design, XZ2 este mai înalt și ami suflu (11,1 mm), în timp ce XZ2 Compact este mai scund și mai ”grăsuț” (12,1mm).

La fel ca și fratele lui mai mare, are sensor de amprentă pe spate, va fi livrat cu Android 8.0 Oreo și are certificări IP65/IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Modelul va fi disponibil în patru culori superbe, cu aspect proaspăt și elegant: alb argintiu, negru, verde și roz coral.

Potrivit comunicatului Sony, modelele Xperia XZ2 și XZ2 Compact vor disponibile începând cu luna martie, dar nu a anunțat nici țările în care va fi disponibil și nici prețurile.