Sony PlayStation 4 a fost anuntat oficial

17

Mare dezamagire mare pentru fanii Sony PlayStation. Evenimentul de ieri nu a scos la aer viitoare consola Sony PlayStation 4. In schimb, multa vorbarie, prezentarea dezvoltatorilor de jocuri ale caror titluri vor aparea pe PS4 (subliniem Blizzard) si noua mansa (controller).

Ca sa nu spunem ca evenimentul a fost o totala pierdere de timp si risipa de bani, Sony a prezentat macar specificatiile tehnice ale viitorului “cel mai iubit” personaj din sufragerie. Sony a inglobat solutiile AMD, alegand pentru postul de procesor un “Jaguar” cu 8 nuclee x64 pentru a putea lucra cu cei 8GB de RAM GDDR5 si GPU Radeon ce se lauda cu 18 unitati de procesare, capabile sa suplineasca CPU-ul in sarcini precum simularea legilor fizicii. PS4 nu va renunta deocamdata la unitatea optica Blue-ray desi in ziua de azi o conexiune buna la internet este suficienta. Consola mai dispune de WiFi 802.11n, USB 3.0, Bluetooth 2.1, HDMI, iesire optica si iesire AV analog. Desi nu se precizeaza nimic de conexiunea Lan, aceasta va fi cu siguranta prezenta. Despre spatiul de stocare, nimic.

In privinta softului, PS4 va primi cross-game chat, conturile Sony Entertainement Network se pot conecta la Facebook, consola poate fi pornita instantaneu din “suspend mode” si cea mai interesanta functie, puteti juca un titlu in timp ce acesta se download-eaza.

Sony PlayStation 4 va fi lansat de Sarbatori 2013, probabil cele de iarna, iar pretul ramane in continuare un secret generator de ipoteze.

Sursa: engadget.com