Sony, pe urmele Samsung și LG! Japonezii pregătesc un telefon cu ecran Ultra Wide

- Adrian Ungureanu
931

Sony pare pregătită să intre în hora producătorilor de telefoane care mizează pe ecranele ultra-late sau ultra-înalte, depinde cum te uiți la telefon, așa cum au făcut-o cei de la Samsung și LG și cum o vor face și cei de la Apple, cel mai probabil cu noul iPhone 8.

Specificațiile noului Xperia X Ultra care au scăpat recent pe internet ne arată că telefonul va avea un ecran cu diagonala de 6,45 inci, cu un raport ce ar putea fi de 21:9. Teoretic ar avea un raport mult mai mare pe Galaxy S8 (18,5:9) și LG G6 (18:9).

Dar, neavând și rezoluția display-ului este destul de greu de știu acest lucru. Ar putea fi, totuși, un telefon cu ecran ceva mai lat, iar raportul să fie redus. Deși ne-am gândi că Xperia X Ultra ar putea fi un concurent pentru modele Galaxy S8 sau LG G6, restul specificațiile nu confirmă această idee.

Procesorul ales pentru acest telefon este un model Snapdragon 660, un model specific segmentului telefoanelor de clasă medie. În rest, se pare că va avea 4 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare intern și va beneficia de o baterie de 3.050 mAh și încărcare rapidă prin Quick Charge 3.0.

Xperia X Ultra va avea o cameră principală de 19 MP și una frontală de 13 MP. Telefonul va fi rezistent la apă și praf, datorită certificări IP68 și va rula Android 7.0, instalat din fabrică.

Deocamdată, nu sunt informații legate de data de lansare și preț.