Sony lansează consolele PS4 Pro și PS4 slim, alături de o nouă gamă de accesorii

  38

  Sony a lansat noul PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) (CUH-7000 series) care oferă experiențe de gaming mai bune printr-o capacitate sporită de procesare grafică și suport 4K. Consola PS4 Pro va fi disponibilă pe 10 noiembrie, 2016 în Japonia, America de Nord și Europa cu un preț recomandat de distribuitor (MSRP) 399€. Este prima dată în istoria PlayStation®  când un model mai performant este lansat la mijlocul ciclului de viață al sistemelor existente.

                     

  Prin îmbunătățirea procesorului (CPU) si a soluției grafice(GPU), PS4 Pro le permite dezvoltatorilor să ofere grafică mai detaliată și efecte vizuale mai complexe. Utilizatorii cu televizoare 4K vor putea să se bucure de toate titlurile PS4 la o calitate superioară și mai multe carde pe secundă. În plus, PS4 Pro suportă decodare video 4K pentru a reda streaming 4K cum ar fi Netflix și YouTube.

   

  Utilizatorii care au televizoare compatibile HDR vor putea să se bucure de jocuri cu elemente vizuale mult mai realiste, cu culori mai vii și mai apropiate de imaginile pe care le vedem cu ochiul liber.

   

  Astăzi am depășit o nouă barieră odată cu lansarea noului model high-end PS4 Pro în mijlocul ciclului de viață al consolelor existente. Acesta este destinat gamerilor care caută o performanță mai bună a sistemului PS4”, a declarat Andrew House, președinte și CEO global Sony Interactive Entertainment. “Prin accelerarea inovației la PlayStation, introducem o nouă opțiune pe piață, care le permite utilizatorilor să aleagă un model de PS4 în funcție de nevoile și bugetul lor.”

   

  PS4 Pro va avea în plus un port USB situat în spate, pe lângă cele două din față, pentru conectarea accesoriilor, inclusiv a sistemului de realitate virtuală PlayStation VR.

   

  Capacitatea hard disk-ului a fost mărită la 1TB pentru a stoca mai multe jocuri și conținut.

   

  Toate titlurile PS4, inclusiv cele existente și cele care vor fi lansate, rulează pe toate sistemele PS4, inclusiv PS4 Pro. De asemenea, toate sistemele PS4 au același soft și se află în aceeași comunitate online pentru multiplayer și servicii de rețea.

   

  Pe lângă sistemul PS4 Pro, Sony Interactive Entertainment a lansat și noul system PlayStation 4 Slim (PS4™) (CUH-2000 series) și noua serie de accesorii ce include un nou controller wireless (DUALSHOCK®4), o nouă cameră PlayStation și un stand vertical proiectat special pentru noile sisteme PS4 slim și PS4 Pro. Toate acestea vor fi disponibile începând cu data de 16 septembrie în Japonia, America de Nord și Europa. De asemenea, în această iarnă, vor fi lansate și noile căști wireless Platinum Wireless Headset.

   

  Noua arhitectură internă a sistemului PS4 Slim (CUH-2000) a fost redusă cu 30% în comparație cu modelele precedente, iar greutatea a fost redusă cu 25%  în comparație cu primul model (CUH-1000) și și 16% față de actualul model (CUH-1200). De asemenea, noul model slim consumă cu 34% respectiv 28% mai puțină energie decât modelele precedente. Prețul recomandat de producător (MSRP) va fi de 299€.

   

  Noul controller wireless PS4 (DUALSHOCK®4) (CUH-ZCT2) are acum indicator luminos și pe touchpad, care emite o linie de culoare la fel ca cea din spate, pentru a oferi informații vizuale, precum ce personaj controlează sau câtă viață a mai rămas. Noul controller se poate conecta prin USB, pe lângă conexiunea wireless prin Bluetooth. Noul controller wireless DUALSHOCK 4 va avea prețul recomandat de produător (MSRP) de 59€.

   

  Noul design al camerei PlayStation (PS Camera) (CUH-ZEY2) moștenește toate caracteristicile  actualului modelul, inclusiv suport pentru PlayStation VR (PS VR) și are o nouă formă cilindrică. Noua cameră include un picior adjustabil ce permite reglarea unghiului de vizualizare. Prețul recomandat de producător (MSRP) va fi de 59€.

   

  Standul vertical (CUH-ZST2) este conceput special pentru noile modele PS4 Slim și PS Pro. Noul stand a fost construit cu materiale translucide pentru a reprezenta “umbra” sistemului atunci când acesta este pus în poziție verticală. Standul va fi disponibil la prețul recomandat de producător (MSRP) de 19€.

   

  Căștile wireless (Platinum Wireless Headset), vor fi disponibile la prețul recomandat de producător MSRP de 179€. Acestea sunt construite din materiale premium pentru confort sporit și experiență audio captivantă.