Sony inchide Music Unlimited si opteaza pentru un serviciu alimentat de Spotify

17

Sony se bazeaza pe Spotify pentru viitorul muzical. Compania a anuntat ca va inchide serviciul Music Unlimited pe data de 29 martie 2015 si planuieste sa lanseze un nou serviciu numit PlayStation Music care va avea drept sustinator Spotify.

 

Aplicatia va debuta pe PS4, PS3, smartphone-urile Xperia si tabletele companiei incepand din aceasta primavara. Deocamdata nu este clar daca Sony se gandeste sa introduca si o aplicatie pentru PC-uri insa cu siguranta un astfel de program va fi lansat ulterior aplicatiilor. Noul serviciu PlayStation Music va fi disponibil in 41 de tari, inclusiv in Statele Unite, Canada, Mexic si Brazilia. Spre deosebire de viitorul serviciu pe care Sony vrea sa il lanseze, Music Unlimited ajunsese in doar 18 tari.

 

“Utilizatorii PlayStation Music se vor putea bucura de beneficiile conectarii conturilor cu cele Spotify, ceea ce inseamna ca logarea si abonarea la Spotify Premium va fi usoara”, au precizat cei de la Sony. Astfel, utilizatorii vor putea asculta muzica de pe Spotify in timp ce se joaca pe console, iar Sony promite ca PlayStation Music va oferi peste 30 de milioane de melodii si 1.5 miliarde de playlist-uri. Playlist-urile deja existente pe care utilizatorii le au de la prieteni sau continutul administrat in conturile de Spotify vor fi si ele disponibile in PlayStation Music.

 

Sony a mai precizat ca si alte facilitati vor fi disponibile in PlayStation Music prin intermediul Spotify, dar detalii se vor da in apropierea lansarii. Utilizatorii care au abonament la Music Unlimited pana la sfarsitul lui februarie vor beneficia de o extindere automata a abonamentului din partea Sony, pana la sfarsitul lunii martie cand serviciul isi va inceta activitatea. Faptul ca Sony va colabora cu Spotify este un mare pas inainte daca ne gandim ca serviciul Sony nu a reusit inca sa patrunda pe consolele Xbox One, unde Microsoft are propriul serviciu numit Xbox Music.

 

Πηγή: The Verge