Sony dezactiveaza temporar cateva optiuni din PlayStation Network pentru PlayStation 4

15

Sony a hotarat sa retraga temporar cateva optiuni din cadrul retelei PlayStation Network. Aceasta decizie a fost luata dupa ce reteaua a devenit extrem de aglomerata, iar compania a incercat sa reduca traficul.

 

Asadar, cei care doresc sa profite de eventuale vouchere sau de oferte speciale de Black Friday vor trebui sa mai astepte putin. Prima optiune pe care compania a dezactivat-o a fost un cod de intrare intr-un joc, asadar este clar ca PlayStation Network a fost suprasolicitata. Motivele acestei aglomerari de utilizatori pot fi doua: fie ca pe data de 29 s-a lansat consola PlayStation 4 in Europa, fie ca tot la aceasta data a fost evenimentul numit Black Friday.

 

In urma lansarii oficiale a consolei in Europa, Sony a dezactivat unele optiuni din PlayStation Network ca “What’s new” si “Content information screen”, aceste faciltiati fiind, de obicei, disponibile utilizatorilor. In ceea ce priveste evenimentul Black Friday, este foarte posibil ca acesta sa fi generat vanzari substantiale ale consolei PlayStation 4, asadar era de asteptat o suprasolicitare a sistemului.

 

In plus, PlayStaion Network s-a cofruntat deja cu cateva momente dificile, mai ales dupa lansarea consolei PlayStation 4 in America de Nord. Dupa lansare, reteaua a cazut, fiind indisponibila o scurta perioada de timp.

 

Asadar, pentru cei care folosesc PlayStation Network si remarca faptul ca au acces la mai putine optiuni, nu este cazul sa se ingrijoreze. Sony promite ca toate optiunile vor fi reintroduse dupa ce febra lansarii si a Black Friday va trece.

 

Πηγή: SlashGear