Sony creste grosimea hard-ului PS4 la 12.5 mm pentru a putea fi inlocuit cu unul de 1.5 TB

22

Un site de specialitate din Germania a descoperit ca PlayStation 4, consola de joc Sony, va avea un hard cu o grosime de 12.5 milimetri, fata de cei 9.5 milimetri folositi in cazul PlayStation 3. Acest lucru inseamna ca hard-ul PS4 va putea fi inlocuit cu un hard SATA de 1.5 TB si, pe viitor, cu o si mai mare capacitate, pe masura ce dezvoltatorii creeaza dispozitive de stocare mai dense. Aceste descoperiri au fost facute dupa ce echipa de la site-ul german a cumparat o consola PlayStation 4.

Sony are deja o reputatie din a permite PS4 sa fie placut si de utilizatorii care nu cauta, neaparat, un design slim, astfel ca firma nu s-ar supara ca detinatorii sa introduca un hard SATA in locul celui stoc. Mai mult, Sony a folosit chiar suruburi produse de Phillips pentru carcasa, astfel incat sa o faca mai usor de deschis fara unelte specializate. Un alt element surprinzator este ca PlayStation 4 nu suporta decat conexiunea HDMI, conexiunile de tip A/V RCA/RGB si SCART fiind ignorate cu desavarsire. Motivul acestei excluderi poate fi ca aceste conexiuni sunt, mai degraba, specifice televizoarelor cu tub catodic, mult depasite in zilele noastre.

Recent, s-a confirmat si compatibilitatea controller-ului PlayStation 4 DualShock cu sistemele de operare Windows. Toate elementele pana acum mentionate sugereaza ca Sony cauta sa darame cat mai multe bariere din cale utilizatorilor si sa isi faca componentele hardware cat mai prietenoase. Consola de joc PlayStation 4 se va lansa orficial luna aceasta.

 

Πηγή: Slashgear