Sony ar putea renunța, în sfârșit, la design-ul actual al telefoanelor

- Adrian Ungureanu
365

Sony se chinuie pe piața smartphone. Cota de piață a companiei este din ce în ce mai mică, iar prezența pe piață la nivel global este destul de limitată, compania japoneză pierzând teren pe foarte multe piețe importante în trecut.

Una dintre problemele importante ar putea avea legătură și cu lipsa de inovație la nivel de design, Sony mizând pe design-ul OmniBalance introdus în 2013, odată cu seria Xperia Z.

Patru ani mai târziu și Sony încă mai lansează telefoane cu acest tip de design deși acesta nu a fost foarte apreciat de-a lungul timpului. Mai ales în 2017, OmniBalance pare foarte depășit, iar dacă ne uităm la restul pieței, vedem cât de mult au evoluat telefoanele competitorilor. Și nu mă refer doar la Samsung sau Apple, giganții pieței, ci și companii care în 2013 erau mult mai mici, precum Huawei, Xiaomi sau Meizu.

Ultimele zvonuri anunță, însă, că Sony va renunța la design-ul actual, iar odată cu 2018 va aduce pe piață telefoane cu design-ul denumit ”Murai”. Acesta presupune ecrane mai mari, margini mult mai subțiri, urmând trendurile actuale de pe piață.

Primul telefon cu noul design ar putea fi Sony Xperia X Ultra, care se presupune a fi un phablet cu ecran de 6,45 inci, cu un un format chiar mai mare decât cel actual. Dacă în prezent se merge pe formatul 18:9, acest X Ultra ar avea format 21:9. Din zvonuri se mai știe că Xperia X Ultra ar urma să fie echipat cu procesor Snapdragon 660, 4GB memorie RAM, cameră principală de 19MP, cameră frontală de 13MP, Android 7.0 Nougat și o baterie de 3,050mAh. Telefonul va avea tehnologie de încărcare rapidă și va fi rezistent la apă și praf, având certificare IP68.

Xperia X Ultra ar urma să fie lansat la MWC 2018, dar deocamdată, toate aceste informații sunt doar zvonuri așa că, va trebui să mai așteptăm ceva confirmări.