Sony anunta ca vanzarile PlayStation 3 au atins 80 de milioane de unitati la nivel global

28

Sony a anuntat ca vanzarile pentru consola de joc PlayStation 3 au atins un prag important la nivel global. Este greu de crezut ca PS 3 a fost lansata acum sapte ani, iar compania producatoare a anuntat ca la nivel global s-a atins pragul de 80 de milioane de console vandute.

Vanzarile PlayStation 3 au atins 80 de milioane pe data de 2 noiembrie 2013. In mod interesant, aceasta consola a devenit luna trecuta si numarul 1 in Statele Unite, unde a detronat consola Xbox 360 a celor de la Microsoft. Totusi, PlayStation 3 a suferit ceva modificari fata de varianta initiala, mai masiva si care avea suport pentru jocurile PlayStation 2. Acum, versiunea actuala nu mai permite rularea de jocuri compatibile cu PS2.

Chiar daca se afla pe piata de sapte ani, PlayStation 3 continua sa se bucure de sprijinul dezvoltatorilor de aplicatii si a publish-urilor de jocuri din intreaga lume. Sony sustine ca 4.332 de software-uri diferite au fost lansate si sunt compatibile cu consola PlayStation 3. De asemenea, compania a dezvaluit ca exista 150 de milioane de conturi de utilizatori inregistrate in intreaga lume.

PlayStation Network pentru PlayStation 3 s-a lansat in noiembrie 2006. Sony se asteapta ca in perioada sarbatorilor sa se lanseze peste 300 de titluri de software-uri pentru consola PlayStation 3. Aceasta cifra arata ca, desi consola de joc PlayStation 4 se va lansa curand, dezvoltatorii de aplicatii doresc sa continuie suportul pentru consola PlayStation 3.

 

Πηγή: Slashgear