Sony Alpha 99 II – cameră foto cu senzor de 42,4 megapixeli

42

 

Sony Alpha 99 II este noul vârf de gamă pentru camerele foto translucent Mirror (TMT) cu montură A. Continuă linia deschisă de camera Alpha 99, dar include cele mai noi tehnologii din industria fotografiei digitale de la Sony.  Are un nou sistem de focalizare automată hibridă cu detecția fazei cu funcții dedicate exclusiv pentru montura A.

Noul sistem de focalizare automată cu detecția fazei este capabil de focalizare automată permanentă și reprezintă prima implementare a tehnologiei de focalizare 4D pentru seria Alpha full-frame, oferindu-le utilizatorilor Alpha 99 II o performanță ridicată a sistemului de focalizare automată – 79 de puncte pentru detecția fazei și 399 de puncte pentru a produce focalizare automată hibridă încrucișată.

Sony Alpha 99 II poate fi utilizată în condiții de luminozitate scăzută. Senzorul de imagine și procesorul de imagine BionZ X, împreună cu noul obturator permit fotografierea continuă cu până la 12 cadre pe secundă. Este o cameră foarte rapidă. Îmbunătățirile aduse algoritmului de afișaj EVF permit acum fotografiere continuă în timp real de până la 8 cadre pe secundă și cu un decalaj de afișare minim, astfel încât experiența de vizualizare nu diferă de cea printr-un vizor optic. Expunerea, balansul de alb și alte setări ale camerei sunt afișate în timp real pe vizor, iar fotografierea continuă poate fi setată în 3 etape pentru a se potrivi cu o varietate de subiecți: 8, 6 și 4 cadre pe secundă.

Senzorul este full-frame Exmor R CMOS de 42.4MP cu iluminare din spate. Este dotat cu un cip care permite citirea rapidă a volumelor mari de date, dar și a informațiilor despre condițiile de lumină. Are un interval de sensibilitate ISO de 100-25600, care poate fi extins până la ISO 50 – 102,400. Sony a conceput un nou sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe pentru camerele cu montură A, fiind implementat în premieră la camera Alpha 99 II.

Camera Alpha 99 II permite filmarea la calitate 4K, fără să combine mai mulți pixeli într-unul singur. Poate înregistra filme 4K la 100Mbps. Modul „Slow and Quick” (S&Q) suportă atât mișcarea lentă, cât și mișcarea rapidă. Frecvența de cadre de la 1 până la 120 (100 fps) de cadre pe secundă poate fi selectată în 8 etape pentru înregistrări de până la 60x (50x) în mișcarea rapidă și 5x (4x) în cea lentă.

Camera Alpha 99 II va ajunge în magazine începând cu luna noiembrie, la prețul de aproximativ 3.600 de euro.