Sony Action Cam Mini surprinde zborul unui vultur imperial de pe Burj Khalifa [video]

25

ONG-ul Freedom, in colaborare cu Sony, au montat un action-cam pe spatele unui vultur imperial numit Darshan, care a zburat de pe cea mai inalta cladire a lumii, Burj Khalifa din Dubai, de la o inaltime de 829,8 metri.

 

Evenimentul isi propune sa militeze pentru protejarea speciilor de pasari pe cale de disparitie, iar pentru a fi sponsorizat si mediatizat, a folosit camera Sony Action Cam Mini pentru inregistrarea zborului.

 

Totodata, ONG-ul Freedom a castigat un loc in Cartea Recordurilor pentru ca a creat vizibilitate in jurul unei pasari care si-a luat zborul de pe cea mai inalta structura construita pana acum. Ne este greu sa credem ca alte pasari rapitoare nu au mai facut asta pana acum, in special soimul auriu care este simbolul national al Emiratelor Arabe Unite.

 

Organizatia Freedom detine o colectie de vulturi aflati pe cale de disparitie, dresati de un expert sa zboare ocazional de pe faimoase monumente europene. Pentru a creste gradul de responsabilitate fata de aceste specii amenintate, sunt oferite spectacole video in care echipa de filmare este formata din animalele pentru care se militeaza.