Sony a vandut peste 1 milion de console PlayStation 4 in doar 24 de ore

15

Noua consola PlayStation 4 de la Sony a avut parte de un start bun. Compania a anuntat ca s-au vandut peste 1 milion de console la doar 24 de ore de la lansare. In plus, mai impresionant este ca PlayStation 4 este, deocamdata, disponibil doar in Statele Unite si Canada, asadar aceste vanzari s-au inregistrat doar in aceste regiuni.

 

“Suntem uimiti ca reactia consumatorilor a fost fenomenala”, a declarat Andrew House, presedintele Sony. “Vanzarile raman foarte mari in America de Nord si ne asteptam ca entuziasmul sa continuie dupa ce lansam PlayStation 4 in Europa si America Latina pe data de 29 noiembrie”, a continuat House. In prezent PlayStation 4 este consola cu vanzarile cele mai rapide, vanzarile inregistrate in America de Nord depasind recordul anterior stabilit de vanzarile PlayStation 2 in Japonia.

 

Lansarea noii console Sony in Europa va avea loc in mai putin de doua saptamani, asadar este foarte probabil ca vanzarile PlayStation 4 sa le depaseasca pe cele ale consolei Nintendo Wii U (deocamdata situate la 3.91 milioane de terminale) pana la sfarsitul anului. De asemenea, consola Xbox One se lanseaza pe 22 noiembrie, asadar competitia din perioada sarbatorilor pe acest segment de piata va fi acerba.

 

Desigur, lansarea PlayStation 4 a fost un succes rasunator, dar nu a fost lipsita de probleme. Mai multi utilizatori s-au plans ca dispozitivele pe care le-au cumparat nu functioneaza si, desi cazurile au fost izolate, peste 40% dintre review-urile de pe Amazon sunt negative.

 

Desi compania sarbatoreste succesul avut de PlayStation 4, deocamdata nu s-a oferit o solutie concreta pentru utilizatorii afectati de problemele de functionare ale consolei.

 

Πηγή: The Verge