Sony a suferit o majora scurgere de date personale

19

Scurgerea de date personale cu care s-a confruntat Sony ar putea fi cea mai mare de pana acum, chiar daca nu afecteza un numar impresionant de oameni, asa cum s-a intamplat in cazul altor companii carora li s-au furat date despre conturile bancare ale utilizatorilor. Hackerii au furat, insa, de la Sony, documente importante despre companie si planurile de viitor, dar si date care apartin angajatilor si fisiere care circula intern.

 

Multe dintre date au ajuns pe internet. Cei de la Wall Street Journal noteaza ca “expertii in securitatea online nu isi amintesc de vreun caz similar in care atatea date personale provenite de la o companie de top sa fie facute publice toate odata”. De obicei, hackerii vizeaza doar anumite date, in cazul unor atacuri, cum ar fi date despre cardurile si conturile bancare, iar restul de date sunt sterse. Hackerii din spatele atacului de la Sony, care se identifica drept Guardians of Peace, au vrut probabil sa creeze un soc cu scurgerea atator date de pe serverele companiei, spune o sursa familiara cu investigarea cazului.

 

Wall Street Journal mai noteaza ca atacul a dus la furtul a peste 47.000 de Social Security Numbers pentru actuali si fosti angajati ai Sony, inclusiv date despre celebritati ca Sylvester Stallone sau Rebel Wilson. Informatiile se gaseau in multe documente, iar autoritatile care se ocupa de investigare au descoperit ca peste 1.1 milioane de Social Security Numbers nu erau protejate de parole.

 

In plus, cei de la Buzzfeed noteaza ca online a ajuns si un folder cu denumirea “Password”, care cuprinde 139 de documente Word si fisiere Excel, arhive si documente PDF ce contin mii de parole Sony, conturi de social media, parole pentru computerele companiei si servicii web. Fisierele sunt denumite simplu, pentru a reflecta exact continutul – de exemplu “YouTube login passwords.xlsx”.

 

Potrivit unui raport recent, se pare ca Sony suspecteaza ca atacul cibernetic si-ar avea originile in Coreea de Nord. Guvernul Nord Coreean a negat vehement acuzatiile.

 

Πηγή: BGR