Sony a prezentat noul sau Xperia Z4

57

Sony si-a restrans aria de interes dupa ce a renuntat anul trecut la ereader-e, a vandut divizia VAIO si a restructurat divizia TV. Prin urmare, noul flagship al companiei a fost prezentat astazi doar in Japonia.

 

Evitarea principalelor evenimente de anul acesta si cadrul intim in care a fost prezentat Xperia Z4 s-ar putea datora faptului ca Sony nu are un produs revolutionar. Alegerea japonezilor nu ar trebui interpretata ca lipsa de interes sau masura de austeritate ci ca semn de respect fata de clienti. Z4 a suferit modificari minore in comparatie cu modelul de anul trecut si s-ar putea spune ca un eveniment opulent, impachetat in marketing agresiv ar fi atras doar desconsideratia celor ce cunosc si respecta istoria marcii Sony.

 

Revenind al subiect, Xperia Z4 are un ecran cu diagonala de 5,2inch, suporta Hi-res audio si foloseste cel mai nou SoC Qualcomm, Snapdragon 810. Sistemul de operare este Android 5.0 Lollipop iar alimentarea este asigurata cu un acumulator de 2930mAh. Carcasa de 6,9mm grosime este in continuare rezistenta la apa si praf, utilizeaza intensiv sticla si metalul, este prevazuta cu fanta pentru inserarea cardului de memorie, si adaposteste, pe langa cele de mai sus, 32GB pentru stocare si 3GB RAM. Intregul pachet cantareste aproximativ 144g. 

 

Camera principala a lui Xperia Z4 foloseste un senzor Exmor RS de 20,7MP si filmeaza 4K. Camera frontala, cu senzor de 5,1MP, este prevazuta cu stablilizator de imagine si obiectiv cu distanta focala de 25mm pentru selfie-uri clare cu grupul de prieteni.

 

Deocamdata, Sony va comercializa Xperia Z4 doar in Japonia, incepand din vara. Pretul si disponibilitatea terminalului in Europa nu au fost mentionate.

 

Πηγή: sonymobile