Sony a lansat Sony Cyber-shot RX10, o camera foto cu raza completa de actiune

  11

  Sony lanseaza Cyber-shot RX10, o camera bridge cu design atractiv pentru amatorii DLSR ce ofera imagini de inalta calitate fara a mai fi nevoie de corpul robust al unei camere sau seturi de obiective diferite. Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T de 24-200mm (echivalent 35mm) si diafragma F2.8 ofera aceleasi nivele de claritate si performanta asteptate de la o colectie de obiective interschimbabile.

  Cu o raza de zoom extinsa, de la grandangular la telefoto, acesta devine partenerul perfect pentru fotografiile portret, peisaje, natura, cadre urbane si cele de interior. Capacitatea acestuia de a focaliza la distante mari, cat si la distante de 3cm, il face ideal pentru fotografii de detaliu. Diafragma maxima F2.8, indiferent de distanta focala, ofera mai multa luminozitate imaginilor decat o colectie de obiective interschimbabile. La fel de usor precum permite fotografierea in spatii slab luminate, fara a modifica setarile ISO.

  Camera foto RX10 permite si fotografierea cu defocalizarea atenta a subiectului de fundal (efectul de bokeh), datorita diafragmei cu sapte discuri. Stabilizatorul optic asigura imagini clare, chiar si in cazul fotografierii din mana, la distante focale mari. Sony Cyber-shot RX10 este usor de manevrat si echipat cu optiuni extinse de control manual, fiind familiar celor obisnuiti cu DSLR-urile. Obiectivul fix al camerei permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine si de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decat la modelele anterioare.

  Caracteristica principala a modelului DSC-RX100 II, senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate si rezolutie de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decat senzorul de imagine al unei camere compacte obisnuite. Procesorul BIONZ X imbogateste calitatea imaginilor surprinse cu detalii uimitoare, reduce zgmotul pe zone specifice din cadru si elimina refractia luminii, pentru fotografii deosebite. Noul mecanism Direct Drive SSM asigura autofocalizare mai rapida, impreuna cu senzorul Exmor R CMOS si procesorul BIONZ X. 

  Imaginile de inalta rezolutie pot fi afisate direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS ofera o paleta larga de culori bogate, naturale, capturate cu Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA. Modulul Wi-Fi integrat permite conexiunea facila printr-o singura atingere cu smartphone-urile Xperia sau Android, compatibile cu NFC, iar partajarea fotografiilor pe dispozitivele mobile sau pe televizoarele HD este mai usor de realizat. Instalarea optiunii PlayMemories Mobile Version 3.0 permite folosirea smartphone-ului ca telecomanda pentru camera.