Sony a fost amendata in Marea Britanie pentru bresele de securitate din 2011

18

Sony a fost amendata de catre statul britanic pentru bresele de securitate pe care le-a avut reteaua PlayStation in 2011. David Smith, adjuctul comisarului pentru Informatii, a declarat astazi ca sistemul de protectie Sony nu a fost la standardele necesare si ca firma japoneza ar fi trebuit sa stie sa previna un astfel de incident. Sony a fost amendata cu 250.000 de lire, maximul de amenda pentru o companie privata in Marea Britanie.

Atacul hakerilor – care a avut loc in Aprilie 2011 – a compromis siguranta datelor a 70 de milioane de utilizatori a retelei PlayStation si serviciului de streaming de la Sony Qriocity. Hakerii se pare ca au avut acces la date personale precum nume, adrese fizice si de email si chiar date de nastere. Compania japoneza a sustinut ca detaliile pentru cardurile de credit sau debit nu au fost niciodata in pericol, datele financiare fiind criptate.

Autoritatile britanice au demarat o investigatie imediat dupa incident insa abia azi s-a ajuns la o decizie. Smith a mai declarat ca “Daca esti responsabil pentru atatea informatii despre carduri de plata si credentiale, pastrarea sigurantei datelor personale ar trebui sa fie o prioritate. In acest caz, acest lucru nu s-a intamplat, si cand baza de date a fost vizata – intr-un atac criminal premeditat – masurile de siguranta pe care le aveau nu au fost suficient de bune.Pedeapsa emisa astazi este in mod clar substantiala, dar nu ne cerem scuze in acest sens. Acest caz este unul din cele mai grave raportate vreodata la noi. Este afectat in mod direct un numar foarte mare de consumatori, acestia riscand furtul de identitate.”

Sursa: The Next Web