Sony a depasit 50 de milioane de console PS4 vandute in lume

  120

  Sony a anunțat în luna mai 2016 că a vândut 40 de milioane de console de jocuri PlayStation 4, iar acum au atins deja nivleul de 50 de milioane de unități la nivel mondial. Evident, cifrele includ noile console PS4 Slim și PS4 Pro, dar oricum sunt cifre record pentru compania japoneză. PlayStation 4 a atins nivelul de 50 de milioane la trei ani după prima versiune a consolei, în timp ce PS3 a avut nevoie de 4 ani și jumătate să ajungă la acest prag.

   

  Cifrele sunt record și pentru vânzările de jocuri, care se apropie de 400 de milioane de titluri, combinând cifrele retail și descărcările cu plată din magazinul online. Aproape 8 jocuri în medie per consolă vândută, un rezultat excelent. Sony nu a oferit cifre exacte privind vânzările PS 4 Pro, pentru că se vând în continuare și celelalte modele. De asemenea, nu știm ce rezultate are PlayStation VR.

   

  Analiștii cred că vânzările de VR au fost de circa 750.000 de unități, iar ultimele estimări vorbesc de faptul că Microsoft a vândut circa 25-30 de milioane de console Xbox One de la lansare, nu există cifre oficiale nici la ei. 

  Πηγή: Engadget