Sony a anuntat Xperia XR, un smartphone 4G care poate face fotografii sub apa

26

Sony a anuntat un nou smartphone ce ruleaza Android, o versiune usor modificata a flagship-ului Xperia Z. Smartphone-ul ce se va lansa sub numele de Xperia ZR este rezistent la apa si praf si poate fi folosit pentru a fotografia sub apa, rezistand la scufundari de pana la 1,5 metri, timp de 30 de minute.

Xperia ZR are un ecran HD de 4,55 inch cu rezolutie de 1280 x 720 si o camera de 13 megapixeli. Sony sustine ca noul telefon va permite fotografierea si filmarea full HD sub apa datorita senzorului de imagine Exmor RS. Ecranul este OptiContrast OLED, integrand tehnologia Bravia care va reduce umbrele, telefonul putand realiza fotografii si in lumina puternica.

Printre alte specificatii ale telefonului ar fi procesorul Snapdragon de 1,5 GHz, cei 2GB de RAM, capabilitatile LTE si cei 8GB de memorie interna, memoria putand fi extinsa cu card microSD.

Xperia ZR va ajunge in magazine pana la sfarsitul lunii iunie. Detalii despre pretul la care acesta va fi comercializat nu sunt cunoscute pentru moment.

Πηγή: GSM Arena