Solutiile antivirus de neinlocuit pentru utilizatorii casnici

19

Declaratia provocatoare a vicepresedintelui Symantec, Brian Dye, conform caruia solutiile software antivirus au “murit” a facut valva pe internet. G DATA SecurityLabs descopera in continuare mai mult de 8.000 de noi tulpini de programe malware. Viteza de reactie la adresa noilor amenintari si performantele tehnologiilor integrate sunt factori esentiali in lupta impotriva malware-ului. Programele antivirus care se bazeaza doar pe baze de semnaturi de virusi sunt demult depasite insa solutiile moderne de securitate se bazeaza pe o combinatie de tehnologii proactive si reactive, protejand chiar si impotriva amenintarilor necunoscute. Acesta este motivul pentru care Ralf Benzmuller, seful G DATA SecurityLabs, crede ca protectia antivirus este inca de neinlocuit.

 

Furnizori importanti au dezvoltat si integrat de ani de zile procese de protectie pe mai multe niveluri in solutiile proprii, astfel incat sa poate evita programele malware necunoscute si preveni exploatarea breselor de securitate din programe. Aceasta a dat nastere la sisteme care au combinat semnaturile de virusi cu tehnologia defensiva proactiva si controlul dispozitivelor si al aplicatiilor si pune la dispozitia companiilor managementul patch-urilor, pentru a inchide prompt bresele de securitate ale programelor.

 

Este cert ca o protectie eficienta a infrastructurii IT necesita tehnologii suplimentare si concepte de securitate, de genul instrumentelor de criptare pentru datele de valoare, firewall-uri si sisteme care permit implementarea politicilor de companie si managementul dispozitivelor.

 

Conform expertului G Data, solutiile antivirus sunt cea mai importanta componenta pentru a nu deveni victime ale infractorilor cibernetici. ” Din punctul de vedere al utilizatorilor casnici, lucrurile sunt diferite. Acestia nu au nevoie de protejarea unor retele mari, cu structuri eterogene, care sa-i fereasca de atacuri interne sau externe,” spune Benzmuller. “Pentru utilizatorii casnici, protectia antivirus este un factor esential in protejarea computerelor impotriva atacurilor actuale.”