Snapchat Spectacles – ochelarii smart care pot înregistra video

56

Snapchat Spectacles sunt primii ochelari smart pe care care pot înregistra video de circa 10 secunde. Clipul se sincronizează cu aplicația Snapchat de pe telefon și este ușor de share-uit apoi pe rețeaua de socializare pentru tineri. Snapchat este la ora actuală cea mai folosită rețea de socializare pentru tineri și adolescenți. Ochelarii smart reiau ideea celor de la Google, dar la un nivel complet opus. Nu au alte funcți smart, decât înregistrarea video. Camera video este ascunsă în rama ochelarilor, se conectează wireless la smartphone. Filmarea nu este de calitate, probabil este o cameră VGA. 

Ochelarii Snapchat, botezați Spectacles, vor avea un preț de 130 de dolari, spre deosebire de Google Glass care costau 1.500 de dolari. Din păcate nu cred că au și microfon, deci vom vedea doar clipuri fără sonor. Lentila oferă un câmp vizual de circa 115 grade, conform creatorilor este aproape similar cu cel al ochilor, iar oamenii vor putea să își revadă diverse momente din viață exact așa cum au fost atunci.

Ochelarii Spectacles au un buton pe rama din stânga, odată apăsat, el înregistrează 10 secunde. Dacă apeși iar poate face alte 10 secunde în continuare. Lungimea maximă este de 30 de secunde prin apăsarea în continuare. Ochelarii au o lumină roșie care informează publicul că filmezi. Clipurile se transferă prin Bluetooth sau WiFi direct pe telefon. Pe Bluetooth se transferă versiuni comprimate, deci varianta la rezoluție maximă merge doar pe WiFi. Ochelarii pot stoca informația pînă când ajungi la WiFi. Când vezi clipurile pe telefon, poți să le rotești în mod Landscape sau Portrait, vor fi decupate dacă este nevoie.

Spectacles au o autonomie de circa 24 de ore, dar nu poate stoca foarte multă informație. Au o carcasă specială în care se încarcă și bateria. Lansarea comercială este în această toamnă, urmează să vedem ce succes vor avea.

Πηγή: The Verge