Smartphone-urile nu au omorat consolele de joc

27

 

„Consolele portabile de jocuri nu sunt moarte!” – Acesta este sloganul presedintelui Satoru Iwata. Chiar daca iPhone-ul si alte smartphone-uri incearca sa distruga piata jocurilor video, Iwata este convins ca Nintendo 3DS va fi un succes, un supravietuitor, si chiar mai mult, o baza pentru viitoare console portabile.

Presedintele a declarat intr-un interviu ca poate oferi o experienta de gaming asa cum utilizatorii nu o gasesc nici un alt dispozitiv. Producatorul va realiza in continuare software pentru consolele mobile, dar nu vor uita nici de partea de hardware.

Se pare ca vanzarile de Nintendo 3DS stau chiar foarte bine. Acestea a batut un record de 7 milioane de vanzari numai in Japonia, iar pe plan mondial s-au vandut 10 milioane de dispozitive in 18 luni. Jocurile pentru 3DS apar si ele foarte repede, chiar daca selectia este oarecum limitata.

Iwata a avut chiar o renastere in aceasta vara. Acesta a fost neobisnuit de sincer si contemplativ asupra deciziilor recente luate de compania sa. El a recunoscut ca a fost o mare greseala sa nu imbratiseze distributia digitala pentru consola si a aparat vehement o decizie de design mai neobisnuita. Iwata a fost umilit in mod clar de esecul consolei 3DS din 2011, iar ca urmare a acestui fapt salariul acestuia a fost redus cu 50%.