Smartphone-urile Android totalizeaza 81% din livrarile globale de pe trimestrul trei al lui 2013

21

Strategy Analytics a alcatuit un raport global cu privire la livrarile de smartphone-uri cu sistem de operare Android in cel de-al treilea trimestru al anului 2013. Astfel, in aceasta perioada, 251 de milioane de dispozitive au fost livrate in toata lumea.

gsmarena_001

Aceste cifre marcheaza o crestere semnificativa de 45 de procente fata de acelasi trimestru al anului 2012 cand s-au livrat 172.8 milioane de smartphone-uri. Cresterea abrupta se datoreaza, in principal, cererii mari pentru dispozitive cu sistem de operare Android si Windows Phone in Asia si Europa. Strategy Analytics mai subliniaza ca utilizatorii incep din ce in ce mai mult sa adopte smartphone-urile, ceea ce nu poate fi decat o veste buna pentru companii ca Apple si BlackBerry.

Totusi, BlackBerry a scazut si mai mult. Daca in trimestrul 3 din 2012, compania totaliza 4 procente din cota de piata, anul acesta in trimestrul 3, BlackBerry a inregistrat o penetrare a pietei de doar 1%. Smartphone-urile care ruleaza sistemul de operare BlackBerry 10 s-au vandut in doar 2.5 milioane de terminale, comparativ cu cifra din trimestrul 3 al anului 2012, cand firma totaliza 7.5 milioane de unitati vandute.

Surpriza raportului este reprezentata de Microsoft. Sistemul de operare Windows Phone ruleaza acum pe 10.2 milioane de smartphone-uri – o crestere incredibila de 178%, fata de trimestrul 3 al lui 2012 cand smartphone-urile cu Windows Phone totalizau doar 3.7 milioane de unitati. Ca rezultat al acestei cresteri cota de piata a Microsoft s-a dublat in ultimul an, de la 2% la 4%.

Desigur, succesul Microsoft se datoreaza in cea mai mare parte gamei de smartphone-uri Nokia Lumia. Acestea se comercializeaza masiv in Europa, Asia si Statele Unite, iar Microsoft se straduieste sa ocupe un loc pe podium si in tari ca Japonia, Africa si Coreea de Sud.

 

Πηγή: GSM Arena