Smartphone-ul ZTE Blade S6 va fi echipat cu cititor de iris, dupa un update software

48

Lansarea smartphone-ului ZTE Blade S6 nu a reusit sa capteze foarte mult atentia presei de profil, mai ales ca dispozitivul cu sistem de operare Android are mai degraba specificatii tehnice mid-range. Totusi, actualizarea de software pentru Blade S6 pe care ZTE a inceput sa o distribuie are drept scop sa aduca o serie de optiuni premium utilizatorilor, printre care si deblocarea gadget-ului cu ajutorul scanarii irisului.

 

Intrucat camera frontala a ZTE Blade S6 este deja una de rezolutie la calitate inalta, de 5 megapixeli, echipata cu lentile wide. Aceasta componenta hardware se va folosi de noul software Sky Eye Security adus odata cu update-ul sistemului de operare. Desi ZTE nu a oferit prea multe detalii legate de functionalitate, este de presupus ca Sky Eye va permite utilizatorilor sa deblocheze smartphone-urile cu ajutorul citirii amprentei de iris.

 

Desigur, inovatia ridica si o serie de intrebari legate de implementare si daca scanarea irisului utilizatorului va fi la fel de usoara ca folosirea unei aplicatii. Ramane de vazut cum va evolua situatia, cum va fi primita aceasta noua tehnologie si daca si alte companii vor fi tentate sa o foloseasca.

 

Πηγή: PocketNow