Smartphone-ul Ubuntu se apropie de lansare

39

Drumul catre dezvoltarea unui smartphone Ubuntu a fost lung si cu multe obstacole. Proiectul a abandonat in trecut dezvoltarea de elemente precum Ubuntu pentru Android. Eforturile pe care Canonical le-a facut pentru dezvoltarea unui smartphone Ubuntu au continuat sa fie in zadar, intrucat campaniile de crowdfunding care urmareau finantarea proiectului au esuat.

 

Totusi, in ciuda acestor lucruri, sistemul de operare Ubuntu va ajunge pe smartphone-uri, iar primele informatii au fost oferite de Meizu la inceputul acestui an. Se pare, insa, ca acesta nu a fost dezvoltat de Canonical ci de producatorul spaniel BQ care se pregateste sa inceapa vanzarile pentru smartphone-ul cu sistem de operare Ubuntu.

 

Smartphone-ul Ubuntu pe care planuiesc sa il comercializeze cei de la BQ va fi bazat pe un smartphone al companiei deja existent, din categoria budget, cu un procesor quad-core A7 de 1.3 GHz. Ecranul va fi unul de 4.5 inci, iar memoria RAM de 1 GB. In plus, camera foto va avea 8 megapixeli, iar camera frontala va avea 5 megapixeli. Capacitatea de stocare de 8 GB va putea fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie.

 

Specificatiile tehnice modeste vor face ca modelul sa aiba un pret de vanzare sub 200 de dolari. Deocamdata nu este clar care sunt detaliile parteneriatului dintre BQ si Canonical, dar probabil ca detaliile vor fi anuntate curand.

 

Πηγή: PocketNow