Smartphone-ul modular Google Project Ara se apropie de lansare

25

Smartphone-ul modular Project Ara al celor de la Google va fi lansat curand. Cel putin pentru cei care locuiesc in Puerto Rico. La evenimentul Project Ara Module Developers Conference care a avut loc recent, Google a precizat ca planuieste sa lanseze un model pilot in Puerto Rico in cea de-a doua parte a acestui an.

 

Compania va comercializa scheletul si modulele telefonului prin intermediul companiilor de telefonie locale, dar si printr-o retea de magazine mobile de tip camion de mici dimensiuni. Google a mai precizat ca mai e mult de lucru pana cand astfel de magazine care sa comercializeze Project Ara vor aparea si in Statele Unite sau in alte parti ale lumii. Project Ara este un proiect organizat pe faze si se afla in prezent in faza a doua sau in ceea ce Google numeste “Spiral 2”.

 

Pana acum, prototipul a ajuns de la un dispozitiv care se putea conecta doar la reteaua Wi-Fi la unul care are suport pentru conexiunea 3G, iar grupul Google Advanced Technology and Projects sustine ca se afla in discutii cu prestatorii de servicii mobile pentru a putea aduce acest gadget la vanzare la un anumit moment. Mai raman multe de adaugat smartphone-ului modular, iar unul dintre elemente este suportul pentru conexiunea 4G LTE, dar si o modalitate care sa permita dezvoltatorilor sa creeze module care sa fie compatibile Project Ara.

 

Deocamdata, Google nu a stabilit nici pretul de vanzare pentru smartphone-ul modular sau daca entuziastii tehnologiei vor fi cu adevarat incantati de faptul ca smartphone-ul lor este compus din mici componente modulare care se pot schimba dupa dorinta.

 

Iata si cateva imagini cu stadiul in care se afla prototipul Google Project Ara in acest moment:

 

Spiral_2_prototype_and_endo-rear_171.0

Spiral_2_prototype_088.0

Spiral_2_prototype_105.0

Spiral_2_prototype_137.0

 

Πηγή: The Verge