Smartphone-ul Jolla se va lansa pe 27 noiembrie

14

Smartphone-ul Jolla ajunge in sfarsit pe piata. Jolla, primul smartphone care ruleaza sistemul de operare Sailfish OS va ajunge la vanzare incepand cu 27 noiembrie si va fi disponibil locuitorilor din Finlanda.

 

Dispozitivul va costa 399 de euro, pret destul de ridicat, insa sistemul de operare va aduce multe elemente noi. Va exista suport pentru interfata cu comanda gestuala, iar Sailfish OS va fi un sistem de operare deschis si va oferi 9 variante de culori din care utilizatorul poate alege. In plus, tot utilizatorul poate alege ce aplicatii vor fi preinstalate pe dispozitiv.

 

Anuntul despre lansare a fost facut de compania producatoare prin intermediul contului de Twitter. Smartphone-ul Jolla va fi dotat cu un display qHD de 4.5 inci care ofera o rezolutie de 960 x 540 de pixeli. De asemenea, Jolla va incorpora un procesor dual-core de 1.4 GHz Snapdragon 400, suport pentru conexiunea LTE si o camera foto de 8 megapixeli. Printre altele, smartphone-ul va beneficia de o capacitate de stocare de 16 GB care se va putea extinde cu ajutorul unui card de memorie. Preinstalat, Jolla va include browserul Sailfish Browser 1 care functioneaza pe baza motorului Gecko Engine 20.0, acelasi pe care Mozilla Firefox il are la baza.

 

Compania Jolla a fost infiintata de fosti angajati Nokia care spera sa duca firma printre cele de top din Finlanda. Iata si un material video care prezinta principalele functii ale smartphone-ului Jolla cu sistem de operare Sailfish OS:

 

 

Πηγή: GSM Arena