Smartphone-ul Blackphone 2 este acum disponibil pentru precomanda

36

Blackphone 2 este al doilea dispozitiv produs de Silent Circle care se concentreaza pe securitatea datelor si poate fi acum precomandat de catre doritori. Deocamdata nu a fost anuntat un pret oficial de comercializare, insa asta ar putea sa nu ii deranjeze pe unii dintre viitorii utilizatori.

 

Modelul original Blackphone a avut un pret de vanzare de 629 de dolari, dar predecesorul sau este un smartphone cu dotari tehnice superioare si carcasa de sticla. Blackphone 2 este echipat cu un ecran de 5.5 inci care ofera o rezolutie 1080p, iar procesorul care alimenteaza smartphone-ul este un octa-core. In plus, exista 3 GB de memorie RAM si o capacitate de stocare de 32 de GB. Ceea ce diferentiaza, insa, Blackphone 2 de alte smartphone-uri cu specificatii tehnice similare este, de fapt, sistemul de operare PrivateOS (bazat pe Android). Software-ul include o serie de aplicatii de securizate, inclusiv unele care permit criptarea mesajelor si apelurilor.

 

Initial, smarphone-ul Blackphone 2 a fost prezentat la Mobile World Congres 2015. Efectiv, gadget-ul va fi disponibil din septembrie, iar utilizatorii care vor sa detina si tableta Blackphone+ vor trebui sa mai astepte. Silent Circle nu a oferit niciun fel de informatii cu privire la momentul in care tableta Blackphone+ va deveni disponibila.

 

Πηγή: Engadget