Smartphone-ul 4K al celor de la Sony afiseaza majoritatea continutului in rezolutie 1080p

20

Sony a adus un suflu nou in industrie cu ajutorul smartphone-ului Xperia Z5 Premium. Compania a dotat dispozitivul cu ecran 4K, insa cei care au participat la evenimentul IFA 2015 au remarcat ca gadget-ul a fost descris ca unul 1080p.

 

Se pare ca motivul din spatele acestei diferente de descriere a fost sa nu pacaleasca utilizatorii. Astfel, desi Sony Xperia Z5 Premium este dotat cu ecran 4K compania sustine ca doar fotografiile si materialele video vor fi prezentate la aceasta rezolutie, iar “orice alt tip de continut” va fi afisat la rezolutie 1080p sau mai mica pentru a pastra autonomia de doua zile a bateriei. Compromisul facut de Sony este perfect justificabil, daca ne gandim ca un ecran 4K reprezinta un consum masiv de energie si pentru un laptop, ca sa nu mai vorbim de smartphone.

 

Consumul imens de energie este si motivul pentru care majoritatea companiilor nu se grabesc sa isi doteze dispozitivele cu ecrane 4K. Deocamdata, aceasta tehnologie pur si simplu nu este utilizabila in mod cotidian. Cu siguranta ca rezolutia 4K va deveni ceva obisnuit in viitor, insa mai intai trebuie dezvoltate componente hardware potrivite.

 

Πηγή: Engadget