Skype Qik este aplicatia prin care Microsoft intra in competitie cu Snapchat sau Vine [video]

23

Pentru fanii Skype, compania a lansat o modalitate de a conversa prin scurte videoclipuri. Se numeste Skype Qik, este o aplicatie mobila care se bazeaza strict pe trimiterea sau primirea de clipuri video de pana la 42 de secunde, in cadrul unei conversatii cu prietenii din lista ta de contacte.

 

In momentele in care nu-ti poti aduna toti prietenii intr-un singur loc, te multumesti cu aceste livrari rapide de mesaje video care sa va dea impresia ca sunteti in acelasi loc si ca va tineti la curent cu noutatile.

 

Aplicatia Skype Qik iti va sterge toate mesajele in doua saptamani pentru a ajuta la protejarea identitatii, chiar daca doua saptamani sunt suficiente pentru nelegiuitori. Pe langa asta, aplicatia iti permite sa inregistrezi dinainte ‘Qik Fliks’ si sa le folosesti cand esti prea ocupat sa raspunzi live. 

 

Qik nu este deloc un produs nou, ci, in urma cu cinci ani, era un serviciu foarte cunoscut pentru streaming live direct din telefonul mobil, pentru difuzarea unor scurte inregistrari audio sau video. Asadar, Qik a fost cumparat si relansat de Skype, deci de Microsoft, in scopul rivalizarii cu alte servicii asemanatoare, precum Snapchat sau Vine.

 

Qik app este disponibila pentru iOS, Android si Windows Phone si este gratuita. Ai nevoie de un numar de telefon si de aplicatia Qik care este de sine statatoare, deci nu o poti integra in alta aplicatie de video calling deja existenta.

 

 

Πηγή: engadget