Skype pentru Android ajunge la versiunea 4.4 si primeste o noua interfata in varianta pentru tablete

21

Skype a lansat un update important pentru aplicatia pentru sistemele de operare Android, astfel ca aplicatia a ajuns la versiunea 4.4. Actualizarea Skype aduce o noua interfata pentru utilizatorii care folosesc aplicatia pe tableta, schimbare despre care compania spune ca este disponibila si proprietarilor de dispozitive Kindle Fire HD si Kindle Fire HDX.

Noua interfata pentru tablete pune accent pe conversatii, pe care le muta pe centrul ecranului, iar apelurile si chat-uile sunt mutate si ele in zone accesibile pentru utilizator. Cu versiunea anterioara, 4.0, Skype adusese o mare imbunatatire a performantei aplicatiei pe smartphone-uri, iar odata cu lansarea update-ului catre versiunea 4.4 aceasta performanta sporita ajunge si pe tablete. In plus, calitatea video si audio a fost marita si ea.

Skype promite ca utilizatorii care stau pe internet “in conditii bune” vor observa o imbunatatire semnificativa a calitatii imaginii video, de patru ori mai buna decat cea oferita de versiunea anterioara a aplicatiei intrucat rata de frame-uri pe secunda si claritatea au fost ridicate la standarde inalte de performanta.

Pe langa aceste schimbari, Skype 4.4 aduce si repararea unor brese existente in versiunea anterioara si o facilitare a accesibilitatii, intrucat acum exista suport complet pentru asistentul vocal TalkBack. Mai exista inbunatatiri si la nivelul afisarii interfatei atunci cand tableta se roteste din mod portret in mod landscape. Totusi, unii dintre utilizatori s-au plans ca acest update a cauzat probleme in timpul convorbirilor si chiar, in cazul unui singur dispozitiv, restartarea acestuia.

Noua versiune a Skype pentru Android poate fi descarcata gratuit din magazinul online Google Play. Utilizatorii de dispozitive Kindle Fire vor trebui sa mai astepte pentru ca noua versiune sa ajunga si pe acele dispozitive, insa, cel mai probabil, acest lucru se va intampla luna aceasta.

Πηγή: Slashgear