Situatia Android pe piata in luna aprilie: KitKat castiga teren

13

A mai trecut o luna, asa ca Google a lansat o noua statistica in ceea ce priveste distributia sistemului de operare Android pe piata. Cea mai insemnata crestere a inregistrat-o versiunea KitKat care a crescut cu 3.2 puncte. Aceasta crestere a ajutat la cresterea cotei de piata cu 8.5%.

 

In ceea ce priveste versiunile Jelly Bean, 4.1 a scazut cu 0.9 puncte, dar inca ramane cel mai larg raspandit pentru ca ruleaza pe 33.5% dintre terminalele de pe piata. Versiunea 4.2 a Jelly Bean a castigat 0.7 puncte si a ajuns la o cota de piata de 18.8%, in timp ce versiunea 4.3 a scazut cu 0.4 puncte, scadere legata de cresterea de 8.5 procente in cazul KitKat.

 

Toate celelalte versiuni anterioare Jelly Bean au inceput sa piarda teren. Android 4.0 Ice Cream Sandwich a scazut cu 0.7 procente, Gingerbrean a pierdut 1.6 puncte, iar Froyo a scazut cu 0.1 puncte. Versiunea Android Honeycomb are inca o cota de piata extreme de mica, de doar 0.1%. Cel mai probabil, acesta din urma va ramane pe pozitia precara pe care o ocupa pana cand Google va declara ca a disparut de tot.

gsmarena_001.[1]

Πηγή: GSM Arena