Sistemul de recunoastere faciala al aplicatiei Facebook Moments ar putea ridica probleme de securitate

85

Facebook a lansat recent o noua aplicatie numita Moments. Aceasta este disponibila atat pentru iOS cat si pentru Android si are in centru sharingul de imagini cu prietenii de pe reteaua sociala. Aplicatia functioneaza navigand printr-un album de fotografii si se bazeaza pe tehnologia de recunoastere faciala pentru a identifica persoanele din fotografii si a sugera utilizatorilor sa shareuiasca acele imagini cu prietenii lor.

 

Modul de functionare este simplu si, deocamdata, aplicatia este disponibila doar in Statele Unite, insa Facebook planuieste sa o lanseze si international. Totusi, cel mai probabil Facebook Moments nu va ajunge si in Europa intrucat ridica importante probleme la nivelul securitatii, din cauza sistemului de recunoastere faciala. Autoritatile au informat gignatul retelelor sociale ca, pentru a putea introduce aplicatia in Europa, ar trebui dezvoltat un sistem prin care utilizatorii sa opteze voluntar ca vor sa foloseasca aplicatia si sa fie informati exact cu privire la modul in care aceasta functioneaza. Cum deocamdata Facebook nu are dezvoltat un astfel de sistem, nu va putea introduce aplicatia pe piata europeana.

 

In legatura cu acest subiect si cu anumite schimbari pe care le-ar putea aduce pentru a putea intra pe piata din Europa, Facebook nu a facut niciun fel de precizari. Asadar, in prezent nu este clar cand ar putea aceasta aplicatie sa devina disponibila si nici daca Facebook planuieste cu adevarat sa rezolve problemele de securitate de la acest nivel.

 

Πηγή: PocketNow