Sistemul de operare Firefox ar putea cuceri Japonia

12

Inca de la lansarea de anul trecut a sistemului de operare Firefox, Mozilla a anuntat ca va viza piete emergente precum China, India, America de Sud. Anuntul operatorului de telefonie japonez KDDI ca ar putea lansa un smartphone care sa ruleze sistemul de operare de la Mozilla a luat prin surprindere.

Cu toate ca piata japoneza este impartita intre iOS si Android, operatorul de telefonie nipon KDDI se gandeste sa lanseze smartphone-uri cu sistemul de operare Mozilla Firefox. Anuntul a aparut ieri in cadrul HTML5 Study Group, in cadrul caruia CEO-ul KDDI, Takashi Tanaka, a fost invitat surpriza. Din nefericire, Tanaka nu a fost prea generos cu detaliile, o data aproximativa pentru lansare nefiind cunoscuta.

Primele companii care au fost interesate sa produca telefoane care sa ruleze sistemul de operare Firefox au fost ZTE si TLC (producator  al terminalelor Alcatel), asa ca amandoua ar putea sa isi vanda smartphone-urile prin intermediul KDDI. Compania nipona de telefonie nu e prima care sustine popularizarea sistemului de operare, astfel Sprint, T-Mobile, Telefonica, Telenor, Telecom Italia si Etisalat deja anuntandu-si oficial sprijinul.

Sursa: The Verge