Sistec a devenit administrator arhiva electronica certificat de Ministerul pentru Societatea Informationala

14

Integratorul IT Sistec este de acum acreditat de Ministerul pentru Societatea Informationala pentru a desfasura activitati de management al arhivei electronice, in conditiile Legii nr. 135/2017.

 

Certificarea Ministerului valideaza competentele companiei romanesti in ceea ce priveste serviciile de arhivare a documentelor in format electronic. Serviciile de arhivare electronica a Sistec, certificate prin standardele ISO 9001, ISO 20000 si ISO 27001, si in conformitate cu normele impuse de legislatia din Romania, pastreaza documentele arhivate in centre de date de ultima generatie, acreditate, la randul lor, de Ministerul pentru Societatea Informationala.

 

Compania se foloseste de aplicatii si tehnologii de ultima generatie pentru pastrarea documentelor arhivate in deplina siguranta, accesul la acestea fiind asigurat de o aplicatie care corespunde tuturor cerintelor de securitate.

 

La finalul lunii iulie 2014, Sistec, impreuna cu doua companii partenere de pe piata locala, au castigat o licitatie ce presupune digitizarea fondului de arhiva a actelor de stare civila din Republica Moldova. Prin realizarea acestui proiect, care are o valoare de 750.000 de dolari, compania romaneasca va digitiza noua milioane de acte din Republica Moldova, ce includ certificate de nastere, de casatorie, divort si deces, din perioada sovietica si contemporana.