Sharp se confrunta cu pierderi majore si lupta pentru a supravietui

18

Compania japoneza Sharp a anuntat pagube majore si face eforturi uriase pentru a supravietui, specificand ca pierderile anuale vor atinge nivelul record de 5,6 miliarde de dolari.

Sharp, cel mai mare producator japonez cu cristale lichide, a dublat estimarea privind pierderile din anul fiscal care se va incheia in martie 2013, la 5,64 miliarde de dolari. Analistii anticipau pierderi de 3,7 miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.

Japonezii nu au reusit sa atraga o investitie de 840 de milioane de dolari din partea grupului Foxconn din Taiwan si a avut ceva probleme in vanzarea de obligatiuni.

Compania a precizat ca a avut pierderi uriase din primele sase luni ale anului fiscal incheiat in septembrie. Acest lucru se datoreaza faptului ca cererile pentru ecranele sale plate au scazut, precum si vanzarea acestora in China si Japonia.

Sharp a facut acest anunt disperat dupa ce Panasonic a avertizat ca pierderile din actualul an fiscal ar putea fi aproape de zece miliarde de dolari. In schimb, Sony prevede ca in acest an poate obtine primul profit din ultimii cinci ani, dupa ce a redus costurile, a renuntat la companiile mixte si a restrans gama de televizoare.

In planurile de supravieturie ale companiei Sharp intra restructari ale angajatilor, reducerea salariilor si reducerea investitiilor de capital.