Sezonul cadourilor a fost bun pentru Apple – cele mai multe telefoanele activate în această perioadă au fost iPhone-uri

- Adrian Ungureanu
273

Se pare că Apple a avut parte de un sezon al cadourilor bun, ţinând cont de statisticile publicate de cei de la Flurry Analytics. Este o veste bună, pentru că datele anterioare indicau o scădere în popularitate a noilor iPhone-uri.

Potrivit sursei citat, cifrele sunt chiar încurajatoare pentru compania de la Cupertino. Circa 44% dintre telefoanele activate în această perioadă au fost iPhone-uri, o cifră de două ori mai mare decât cea înregistrată de marii rivali de la Samsung, ale căror telefoane au reprezentat 21% din totalul activărilor din această perioadă. Nu este un rezultat slab nici pentru Samsung, ţinând cont că nu s-a putut baza pe aportul modelului Galaxy Note 7 retras de pe piaţă şi de la comercializare. În plus, nu mai lansat, niciun model important în această importantă.

Huawei şi LG le urmează pe Apple şi Samsung în această statistică, dar cifrele sunt foarte mici în comparaţie cu cei doi titani. Telefoanele Huawei au reprezentat 3% din totalul activărilor din această perioadă, în timp de LG doar 2%. Datele au calculate în funcţie de activările făcute în ultimele 4 săptămâni.

În ceea ce priveşte tipul de telefoane activate, datele Flurry Analytics mai arată că segmentul phablet a reprezentat 37% din totalul telefoanelor activate, în creştere cu 10 puncte procentuale în comparaţie cu rezultatele înregistrate anul trecut.