Serviciul de cloud SkyDrive gazduieste acum 1 miliard de documente Office

16

Serviciul de stocare online SkyDrive de la Microsoft gazduieste acum 1 miliard de documente Office, a anuntat compania. Cifra pare mare, insa stim ca pe cel mai popular serviciu de stocare, sincronizare si partajare, Dropbox, cei peste 100 milioane de utilizatori incarca zilnic peste 1 miliard de fisiere. 

Microsoft a anuntat ca acum SkyDrive beneficiaza de functionalitati care usureaza partajarea de continut. Compania a lansat recent suita Office 365 Home Premium care le ofera utilizatorilor posibilitatea sa salveze fisiere direct in SkyDrive. 

Exista aplicatii dedicate ale serviciului de cloud de la Microsoft pentru toate sistemele de operare importante: Windows 8/RT, Mac OS, Android, iOS si Windows Phone. 

 

Google Drive, Dropbox, Box si SkyDrive. Care serviciu cloud e cel mai rapid si functional?

Cand vine vorba de un serviciu cloud de gazduire a fisierelor, capacitatea de stocare oferita nu este singurul element care trebuie luat in calcul. Probabil cel mai important aspect care trebuie luat in seama este viteza de incarcare a fisierelor pe platforma.       

Exista o diferenta intre cele patru servicii enumerate. Google Drive (capacitate de stocare gratuita de 5 GB) si Dropbox (3 GB) sunt servicii care permit sincronizarea de fisiere intre diferite dispozitive si platforme, iar Box (50 GB) si SkyDrive (25 GB) servicii de stocare online a fisierelor. Nu comparam mere cu pere, insa vrem sa aflam cat de repede poti incarca un fisier pe aceste servicii in functie de zona geografica in care te afli si cat de functionale sunt. 

Compania de analiza web Pingdom a incarcat pe aceste servicii acelasi fisier: o imagine in format .PNG de 13 kb. 

Pingdom a monitorizat timp de 30 de zile aceste servicii, accesand o data pe minut imaginea gazduita de ele. Singurul serviciu care nu a inregistrat nicio cadere in acest timp a fost Box.com. 

Servicii de stocare cloud – timpul de disponibilitate in cele 30 de zile in care au fost testate de Pingdom:

Box.com – nicio cadere, 100% din timp functional

Google Drive – cadere de 1 minut, 100% din timp functional

Dropbox – cadere de 13 minute, 99.97% din timp functional

SkyDrive – cadere de 15 minute, 99,97% din timp functional

 

Timpul necesar incarcarii unei imagini .PNG de 13 kb:

online-storage