Serviciile telecom ale Bancpost, exclusiv de la Romtelecom si COSMOTE Romania

34

Romtelecom va livra pentru Bancpost, pentru urmatorii 2 ani, servicii de date VPN MPLS bazate pe fibra optica si telefonie IP integrata, dar si servicii de voce si date mobile oferite de catre partenerul sau, COSMOTE Romania. Contractul curent de servicii telecom integrate este o continuare a parteneriatului solid si de durata dintre companii.

Ca rezultat al unei licitatii incepute anul acesta, Romtelecom a devenit unicul furnizor de servicii telecom al bancii, completand serviciile deja oferite cu o solutie unificata ce cuprinde urmatoarele: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 800 puncte de prezenta, cu viteze garantate de peste 10Mbps), telefonie IP (IPTEL integrate cu serviciul SIP Trunk, pentru peste 4000 de telefoane IP cu numere non-geografice). Mai mult, COSMOTE Romania va oferi servicii de telefonie mobila si date pe telefoanele mobile.

Contractul curent consolideaza parteneriatul dintre Romtelecom si Bancpost, inceput in 2006, cand serviciile livrate erau Managed Office Automation (mentenanta pentru calculatoarele portabile, cat si cele de tip desktop) si Fax Server (migrarea de la liniile de fax clasice TDM la solutia de fax server IP). Tot in 2013, Romtelecom a inceput sa livreze catre Bancpost echipamente Managed Core Equipment – servere, echipamente de stocare, si mentenanta pentru intreaga infrastructura de retea a Bancpost, inclusiv echipamentele pe care se bazeaza sistemul bancar de baza. Portfoliul curent de servicii acopera si echipament hardware de ultima generatie, ceea ce reflecta pozitia unica detinuta de Romtelecom pe piata din Romania, prin parteneriatul cu Cisco si certificarea Gold detinuta.

Ovidiu_Ghiman_-_Director_Executiv_Comercial_-_Segment_Business_Romtelecom-CosmotePropunerea noastra personalizata a generat o retea de date si voce unificata – atat fixa, cat si mobila – creata pentru a se potrivi perfect cu rigorile Bancpost. Ne bucuram ca am reusit sa ne sustinem clientul in obtinerea unor reduceri de costuri semnificative in ceea ce priveste serviciile telecom. Efortul nostru permanent de a analiza si raspunde nevoilor fiecarei companii pentru a propune cele mai potrivite solutii continua sa dea rezultate. Pentru noi, acest contract reprezinta inca o dovada a pozitiei noastre de lider pe piata de servicii IT&C pentru segmentul de afaceri,” declara Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Romtelecom & COSMOTE Romania.

 

Aris_Vrongistinos_Executive_VP_BancpostSatisfactia clientilor este cea mai importanta pentru Bancpost, iar capacitatile noastre operationale si promptitudinea in oferirea de suport excelent pentru clienti sunt esentiale. In domeniul nostru, viteza, acuratetea si fiabilitatea serviciilor de comunicatii sunt puncte cheie pentru succes. Suntem incantati de solutia partenerilor nostri pentru o retea unificata de date si voce eficienta din punct de vedere al costurilor”, spune Aris Vrongistinos – Vice Presedinte, Operatiuni Centrale & IT la Bancpost.

 

Romtelecom Business Solutions Romtelecom Business Solutions este prima alegere pentru cele mai mari firme din Romania si pentru zeci de mii de IMM-uri care se bazeaza pe companie ca principal furnizor de solutii IT si de comunicare. In plus, este liderul pietei de servicii de telefonie fixa, servicii fixe de date si internet de mare viteza pentru companii. Romtelecom Business Solutions este aliatul companiilor romanesti si are o oferta completa si unica pe piata, bazata pe combinarea portofoliului sau de servicii, expertiza interna, sustinand astfel unul dintre cele mai avansate medii IT din tara, orientarea catre client si angajamentul pentru calitate. Pentru mai multe detalii, vizitati www.romtelecom.ro/solutii-business/.

 

COSMOTE Romania avea aproximativ 6 milioane de clienti la 30 iunie 2013. Lansata in 2005, COSMOTE Romania a inregistrat cea mai rapida dezvoltare a retelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. In mai putin de cinci ani, COSMOTE Romania si-a depasit competitorii in ceea ce priveste reteaua de acoperire nationala. In prezent, COSMOTE Romania ofera acoperire pentru 99% din populatie si 90% din teritoriu. COSMOTE Romania este divizia locala a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsa prezenta in sud-estul Europei, care are o baza de 15,6 milioane de clienti in Grecia, Albania si Romania. Pentru mai multe informatii vizitati cosmote.ro.

 

Bancpost este o banca de top 10 in Romania. Infiintata in iulie 1991, Bancpost a evoluat devenind una dintre cele mai renumite marci romanesti si unul dintre pilonii de sustinere ai industriei financiar-bancare. Banca ofera o gama larga de solutii bancare si financiare eficiente si fiabile pentru peste 1 milion de clienti, acoperind domenii precum retail, corporate si institutional prin intermediul unei retele teritoriale de peste 233 de filiale, 8 centre regionale si 8 centre de afaceri.