Seful Nvidia este dezamagit de Windows RT

16

Seful Nvidia, Jen Hsun Huang, este dezamagit de Windows RT, versiunea pentru arhitectura ARM a sistemului de operare Windows 8.

“Ne asteptam sa vindem mai mult decat am reusit”, a declarat el. Huang se refera la livrarile de procesoare Tegra, care folosesc tehnologia ARM si sunt folosite pe unele din tabletele care ruleaza RT.

Mai multi analisti ca rata de adoptie slaba a Windows 8/RT este cauzata si de confuzia existenta in randurile consumatorilor. Acestia nu stiu care este diferenta dintre cele doua platforme.

Tom Mainelli, analist la firma de cercetare a pietei International Data Corporation (IDC), a spus recent ca Microsoft ar trebui sa renunte la RT si sa se concentreze pe mai robustul Windows 8. Potrivit IDC, tabletele cu Windows RT vor avea o cota de piata de doar 1,9% (3,6 milioane de dispozitive) in 2013, iar cota nu va depasi pragul de 2,7% pana in 2017.

Directorul executiv al Nvidia nu este singurul care ataca noul sistem de operare al Microsoft. Dong-Soo Jun, presedintele diviziei de memorii a Samsung, a declarat, pentru publicatia Korea Times, ca “Windows 8 nu e mai bun decat Windows Vista”.