Seful Lenovo este deschis la ideea cumpararii BlackBerry

28

Zvonurile potrivit carora producatorul chinez de electronice Lenovo este interesat sa cumpere compania canadiana BlackBerry circula de ceva vreme pe internet. Se pare ca acestea sunt adevarate.

Yang Yuanqing, directorul executiv al Lenovo, a declarat, pentru ziarul francez Les Echos, ca este deschis la ideea achizitionarii BlackBerry. Insa, inainte de a lua o astfel de decizie, compania chineza trebuie sa analizeze bine piata pentru a intelege importanta marcii nord-americane.

BlackBerry se afla intr-o situatie dificila, dupa ani de zile de scadere a vanzarilor sale de smartphone-uri. In ianuarie, compania a lansat un nou sistem de operare si doua noi terminale in incercarea de a reveni pe linia de plutire, insa multi analisti cred ca este prea putin si prea tarziu.

O posibila achizitie a BlackBerry de catre Lenovo ar putea fi blocata de guvernul canadian, care nu priveste cu ochi buni preluarile marilor companii din tara. In 2010, executivul a impiedicat achizitia companiei Potash Corp pentru 39 miliarde de dolari de catre gigantul minier anglo-australian BHP Billiton.

Via NDTV.com