Seful Google+: Facebook apartine trecutului

19

Dezvoltatorul retelei sociale Google+, Bradley Horowitz, a catalogat Facebook drept o retea a trecutului, intr-o declaratie facuta in cadrul unei conferinte, relateaza Cnet.

Tot el a mai spus, folosind o usoara ironie, ca Facebook nu mai corespunde cerintelor lumii reale, astfel ca oamenii ar trebui sa aiba posibilitatea sa comunice doar cu prietenii lor, fara a implica in discutie terte persoane. Acestea ar trebui sa fie discutii “normale”, nu fraze din 140 de simboluri, ca pe Twitter.

In proiectarea Google+, ne gandim la lumea reala, modul in care traiesc oamenii, de fapt. Incercam sa facem un produs ergonomic pentru a capta atentia”, a declarat Horowitz.

Responsabilul Google+ a criticat modul in care este afisata publicitatea pe Facebook, inserata la lista de prieteni, sustinand ca aceste metode nu satisfac necesitatile actuale ale utilizatorului.

Horowitz a invocate propriul produs, iar unele dintre diferentele Google+ vizeaza grupurile de prieteni (cercuri); astfel, utilizatorul este in masura sa aleaga singur cercurile de persoane care ii vor citi o postare sau alta.