Seful France Telecom: iPhone este prea scump pentru europeni

30

Stephane Richard (foto), directorul excutiv al France Telecom (FT), a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Bloomberg, ca iPhone este un smartphone prea scump pentru europeni.

“Clientii sunt mult mai concentrati pe pret”, a declarat el, lasand apoi sa se inteleaga ca subsidiara Orange va vinde pe continent cateva sute de mii de unitati iPhone 5 in acest an.

Richard a declarat ca tot mai multi europeni reduc cheltuielile cu serviciile telecom si ca utilizatorii de telefoane tin acum dispozitivele mai mult timp, inainte de a le schimba cu alte modele.

“Trecem printr-un moment de schimbare a comportamentului consumatorilor. Sunt mai putin cei care adopta repede cele mai noi tehnologii (early adopters) si probabil ca acest lucru va deveni evident la urmatoarea lansare iPhone. Sa vinzi un telefon care costa 600 de dolari este tot mai dificil”, a explicat seful FT.

In Europa, Android – sistem de operare prezent pe o gama larga de dispozitive, inclusiv unele foarte ieftine – avea o cota de piata de 75% in luna decembrie a anului trecut, iar iOS o cota de circa 15%, potrivit datelor prezentate de firma de cercetare a pietei IDC.

Πηγή: Bloomberg