Securizeaza conexiunea Wi-Fi de acasa cu un singur click

28

Rapoarte recente arata ca routerele Wi-Fi sunt tinte obisnuite pentru hackerii care incearca sa devieze o parte din traficul de internet catre site-uri false care par sa fie unele in care utilizatorii pot avea incredere. In acest fel, trimit utilizatorilor mesaje publicitare si pot chiar sa le fure datele personale si sa le foloseasca ilegal.

 

Pentru a ajuta utilizatorii sa identifice daca au o conexiune Wi-Fi interceptata, o firma specializata in securitate cibernetica a dezvoltat o unealta online numita Router Checker. Router Checker analizeaza starea de securitate a routerului Wi-Fi si informeaza in cazul in care descopera ca este posibil sa se fi facut setari neautorizate. In plus, site-ul online ofera si informatii despre serverele DNS si hacking, ceea ce ajuta utilizatorii de internet sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta.

 

In cazul in care utilizatorii efectueaza testul Router Checker si descopera ca au probleme, trebuie sa reseteze routerul la setarile din fabrica sau sa faca un update de firmware. Unealta online care testeaza securitatea conexiunii Wi-Fi poate fi gasita aici.

 

Πηγή: BGR