Securitatea a 250.000 de conturi Twitter ar putea fi compromisa

16

In urma unei tentative de a sparge baza de date Twitter, reteaua sociala s-a autosesizat si a schimbat parolele de acces pentru aproximativ 250.000 de conturi. Twitter isi indeamna utilizatorii sa nu refoloseasca parolele precedente sau inregistrate pentru autentificarea pe alte conturi si sa aleaga parole care sa contina litere, cifre si simboluri.

Twitter a dezvaluit ca saptamana trecuta serverele lor au fost atacate cel putin o data si este posibil sa fi fost colectate informatii precum adrese de email si parole (criptate). Daca contul dumneavoastra a fost clasificat de reteaua sociala ca fiind vulnerabil, veti primi o notificare ca cea din imagine prin care se cere schimbarea parolei. Adevarata amploare si riscurile la care sunt expuse conturile nu au fost inca evaluate. Twitter declara ca acesta nu a fost un simplu atac care sa exploateze o vulnerabilitate ci a fost “extrem de sofisticat”.

Chiar daca nu ati primit o notificare Twitter, macar o data la sase luni ar fi indicat sa va schimbati parolele, daca tineti la cele cateva mii de prieteni adunati pe retelele sociale.

Sursa: engadget.com