Seagate lanseaza un hard wireless de 2TB cu suport pentru Android, iOS si Windows 8

17

Seagate a anuntat ca isi extinde gama de harduri wireless si lanseaza Seagate Wireless Plus. Seagate Wireless Plus este un hard wireless portabil care a castigat premiul Best of Innovations la CES 2013 si era disponibil la o capacitate maxima de 1TB.

 

Compania a anuntat recent ca va lansa inca doua versiuni ale Seagate Wireless Plus, una cu capacitate de stocare de 500 de GB si una cu capacitate de stocare de 2 TB. Scopul principal al acestui produs este extinderea capacitatilor de stocare pe dispozitivele mobile. Noul hard de la Seagate are integrare cu aplicatiile Android, iOS, Kindle Fire, Windows 8 si Windows RT. In plus, Seagate Wireless Plus este perfect compatibil cu DLNA, Apple Airplay, Blu-ray si cu o aplicatie pe care Samsung a dezvoltat-o pentru televizoarele inteligente.

 

Hardul comunica prin intermediul conexiunii Wi-Fi si isi creeaza propria retea Wi-Fi care comunica fie direct cu dispozitiul, fie se comporta ca un proxy pe o retea wireless deja existenta. Si Sandisk a folosit o tehnologie similara in cazul hard-urilor wireless pe care le-a lansat, insa acestea ofera capacitiati mai mici de stocare decat cele de la Seagate.

 

Seagate Wireless Plus se integreaza de asemenea cu serviciile de stocare cloud, inclusiv Google Drive si Dropbox, si permite sincronizarea de continut care poate fi apoi accesat offline si folosit ca backup pentru datele deja stocate in cloud.

 

Seagate Wireless Plus este disponibil in Statele Unite la un pret de 199.99 dolari varianta cu capacitate de 2 TB si 179.99 dolari varianta cu capacitate de 1 TB. Hard-ul care ofera 500 de GB capacitate costa 149 de dolari.

 

Πηγή: The Inquirer