Se lanseaza Lendia, prima platforma online de oferte de credit personalizate din Romania

34

Lendia isi propune sa faciliteze felul in care persoanele fizice din Romania aplica pentru a primi oferte de creditare, prin lansarea unei platforme de intermediere de credite. Doua banci importante din tara sunt conectate deja la platforma: Alpha Bank si Crédit Agricole Bank Romania, fondatorii fiind deja in discutii avansate si cu alte banci de top.

 

Prin conectarea bancilor partenere la website, Lendia pune la dispozitia clientilor o solutie online gratuita, independenta si usor de folosit pentru a primi oferte de creditare. Aplicatia pentru obtinerea ofertelor de creditare se face online, dureaza doar cateva minute pentru a fi completata si nu atrage niciun fel de obligatii. Odata inregistrata, cererea va fi transmisa automat bancilor partenere. Utilizatorii vor primi oferte de creditare personalizate, direct de la banci, in 24 de ore si vor fi notificati prin email si sms imediat ce primesc fiecare oferta. Prin inregistrarea in contul securizat, utilizatorul poate sa compare usor ofertele si sa o selecteze pe cea mai potrivita. Dupa ce acesta a acceptat una dintre oferte, va fi contactat de un ofiter bancar pentru a aranja o intalnire la cea mai apropiata agentie, unde se va semna contractul.

 

Contractul de credit se incheie intre client si banca, Lendia fiind doar un intermediar in acest proces. Lendia nu percepe niciun comision utilizatorilor si ofera transparenta deplina – ofertele sunt facute direct de catre banci si comparate direct de utilizatori. Simplitatea acestui model consta in faptul ca inlocuieste orele lungi petrecute din banca in banca pentru a obtine ofertele de creditare.

 

Utilizatorii pot aplica pentru credit de nevoi personale (cu sau fara ipoteca), credit ipotecar, credit Prima Casa sau refinantare pentru credite imobiliare. In perioada urmatoare, Lendia va include pe platforma servicii financiare aditionale.

 

Unicitatea si noutatea pe care o aduce Lendia in Romania este faptul ca fata de comparatoarele de credit deja existente pe piata, unde se pot compara credite standard, pe platforma Lendia utilizatorul compara oferte personalizate de credit, create de ofiterii bancari in urma analizei situatiei financiare a fiecarui aplicant in parte.