Scripta volant-verba manent: Intel Reader transforma textul tiparit in cuvinte rostite

  60

  Intel lanseaza un dispozitiv portabil pentru cei care au dificultati de citire cauzate de dislexie sau de probleme de vedere

  Noul Intel Reader este un dispozitiv portabil care creste independenta celor care au dificultati de citire.

  Intel Reader, un dispozitiv de marimea unei carti, transforma textul tiparit in text digital si apoi il citeste “cu voce tare” utilizatorului.

  Intel Reader poate ajuta cele aproximativ 55 milioane persoane din SUA care se estimeaza ca au dificultati specifice de invatare, cauzate de dislexie sau probleme de vedere.

   

  Intel Reader, un dispozitiv ale carui dimensiuni sunt similare cu cele ale unei carti, transforma textul tiparit in text digital si apoi il citeste “cu glas tare” utilizatorului.

  Design-ul sau unic combina o camera

  de inalta rezolutie cu puterea unui procesor Intel® Atom™, permitand utilizatorilor sa fotografieze textul dorit si sa il asculte. Intel Reader va fi disponibil in Statele Unite prin reselleri selectati, intre care CTL, Don Johnston Incorporated, GTSI, Howard Technology Solutions si HumanWare.

  Cand Intel Reader este utilizat in combinatie cu Intel Portable Capture Station, fragmente mari de texte, de pilda un capitol sau chiar o carte intreaga, pot fi usor capturate pentru a fi citite ulterior. Utilizatorii au acces comod si flexibil la o diversitate de materiale tiparite, ceea ce ii ajuta nu doar sa isi sporeasca gradul de libertate, ci si sa isi imbunatateasca productivitatea si eficienta la scoala, la locul de munca si acasa.

   

  Intel Reader se bucura de votul de incredere al Asociatiei Internationale a Persoanelor cu Dislexie, care il considera un important progres in domeniul tehnologiei de asistenta. In plus, Intel colaboreaza cu Asociatia pentru Programe de Tehnologie de Asistenta, Consiliul pentru Copii Exceptionali, Lighthouse International, Centrul National pentru Persoane cu Dificultati de Invatare si Federatia Nationala a Nevazatorilor, pentru a contribui la satisfacerea necesitatilor acestor persoane care intampina dificultati in citirea textului tiparit.

  Intel Reader reprezinta conceptul gandit de Ben Foss, un cercetator Intel care a fost identificat in scoala elementara drept una dintre cele 20% persoane din populatia SUA care se estimeaza ca au simptome de dislexie. Pe tot parcursul liceului, colegiului si facultatii, Ben a fost nevoit fie sa apeleze la altii ca sa ii citeasca, fie sa parcurga singur procesul lent de descifrare a cuvintelor de pe o pagina. Ca adult, o mare parte din continutul la care isi dorea sa aiba acces, de la presa de specialitate pana la lecturile de placere, nu era disponibila in format audio.